Rødbedesalat med lunt andebryst

Salaten når hele smagspaletten rundt med syrlighed fra blommeeddike, sødme fra rosiner, salt og bitterhed fra blåskimmelosten og umami (den 5. grundsmag) fra andebrystet.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedesalat med lunt andebryst

Salaten når hele smagspaletten rundt med syrlighed fra blommeeddike, sødme fra rosiner, salt og bitterhed fra blåskimmelosten og umami (den 5. grundsmag) fra andebrystet.

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 5 skrællede rødbeder i stave
  • 100 g mørke rosiner, fx jumbo rosiner
  • 1 liter kogende vand
  • 2 spsk eddike, fx blommeeddike

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag skindene af de 2 stykker andebryst (gem skindene). Drys kødet på begge sider med 1 tsk af saltet. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Skær imens skindene i ca. ½ cm tynde strimler. Rist dem i en sauterpande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke køkkenrulle og drys dem med resten af saltet. Dup kødet tørt. Varm andefedtet i sauterpanden op. Brun de 2 stykker andebryst ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag andebryststykkerne af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom rødbeder og rosiner i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad blandingen stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra og vend eddiken sammen med rødbeder og rosiner.

Anret rødbeder og rosiner i et fad sammen med feldsalat. Skær andebrystkødet i tynde skiver og fordel dem på salaten sammen med osteternene. Drys med "andeflæskesvær" og server rødbedesalaten mens den er lun.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print