Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Prøv denne fyldige fiskeret med små nye kartofler.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødtunger og tyk fløde med citronmelisse

Prøv denne fyldige fiskeret med små nye kartofler.

Antal portioner

Jordbærkompot

  • 450 g friske jordbær i halve
  • 2 spsk sukker
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 4 flåede rødtunger (ca. 900 g)
  • ½ tsk groft salt

Tyk fløde med citronmelisse

Salat med jordbærkompot

  • 1 liter blade af hovedsalat (ca. 75 g)
  • ¾ agurk i meget tynde skiver (ca. 200 g)
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kogte, skrabede nye kartofler

Fremgangsmåde:

Jordbærkompot

Fordel de halve jordbær i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys bærrene med sukker og peber og grill dem øverst i ovnen. Vend rundt i jordbærrene og lad dem evt. køle af. Skru ned for ovnen.

Rens rødtungerne for blod og skyl dem udvendigt og indvendigt. Tør fiskene og fjern eventuelle ben langs siderne. Læg fiskene på bagepapir i ovnens bradepande og drys med salt. Dæk bradepanden med alufolie og damp rødtungerne midt i ovnen.

Tyk fløde med citronmelisse

Kom fløden i en pande sammen med salt og peber. Bring fløden i kog under omrøring. Kog den ved jævn varme, stadig under omrøring, ca. 10 min., eller til fløden har en tyk og cremet konsistens. Si evt. fløden. Tilsæt citronsaft og -melisse, varm saucen igennem og smag til.

Salat med jordbærkompot

Anret salatblade og agurkeskiver lagvis i et fad. Fordel jordbærkompotten på salaten og drys med salt.

Tips

I stedet for rødtunger kan man bruge fx knurhaner eller rødspætter. Jordbærkompotten kan tilberedes med optøede, frosne jordbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Gill - jordbær

Ca. 5 min.

Bagetid - rødtunger

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 54 %
Print