Røstisnitter med ost

Røstisnitter med ost

60+ min
Røsti smager bare rigtig godt. Disse kan laves i god tid og blot gratineres lige inden servering.
https://www.arla.dk/opskrifter/rostisnitter-med-ost/

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Skræl kartoflerne og riv dem groft. Varm olien på 2 teflonpander. Bland kartoflerne med salt og peber. Fordel halvdelen af kartoffelblandingen i de to pander og tryk dem godt sammen. Fordel spinaten på kartoflerne og læg resten af kartoffelblandingen på. Tryk godt sammen med en paletkniv. Steg røstierne ved jævn varme ca. 15 min. - til de er gyldne og samlede i bunden. Vend ved hjælp af et stort grydelåg og steg færdig ca. 15 min. på den anden side. Tilsæt evt. lidt mere olie. Lad røstierne køle af.
  • Skær hver røsti ud i 6 snitter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel den revne ost herpå og gratinér røstisnitterne midt i ovnen - til osten gyldner. Server straks.
Tip
  • Røstien kan - inden gratinering - opbevares tildækket i køleskabet.
Energiindhold for hele retten:

9154 kJ / 2188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

506 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,3 % 3,7 g
Kulhydrat: 46,5 % 13,8 g
Fedt: 41,2 % 5,6 g

Ingredienser

6 Bagekartofler (ca. 1¼ kg)
4 spsk Olivenolie
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Rensede spæde spinatblade
150 g Revet cheddar- og maasdammerost