Røsti med ostecreme og koldrøget laks
30 min

Røsti med ostecreme og koldrøget laks

Kartoffelrøsti og laks serveret med ostecreme af blå ost, frugt og porre.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røsti med ostecreme og koldrøget laks

Kartoffelrøsti og laks serveret med ostecreme af blå ost, frugt og porre.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 10 kartofler (ca. 700 g)
  • 1¾ tsk groft salt
  • ½ tsk hvid peber
  • 50 g smør

Ostecreme

Til servering

  • 20 skiver koldrøget laks

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Bland kartoffel, salt og peber i en skål. Varm smørret i en stegepande. Læg kartoffel i små portioner i panden og tryk dem tynde med en spatel. Steg røstierne ved jævn varme ca. 3 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

Ostecreme

Mos osten med en gaffel. Bland ost, cremefraiche og citronsaft i en skål. Del æbler og pærer og fjern kernehusene. Skær æbler, pærer og porrer i tynde skiver. Vend forsigtigt frugt og porrerne i ostecremen. Smag til med salt og peber.

Server røstierne friskstegte med ostecremen og koldrøget laks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %
Print