Salat med ristede rodfrugter og skinke

Rodfrugterne bliver sprøde i ovnen og passer godt til saucen med hvid ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ristede rodfrugter og skinke

Rodfrugterne bliver sprøde i ovnen og passer godt til saucen med hvid ost.

Antal portioner
  • 250 g rødløg
  • 250 g gulerødder
  • 250 g pastinakker
  • 250 g rødbeder
  • 2 spsk olie
  • 1 presset fed hvidløgsfed
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 1 dåse røde linser
  • 1 liter blandet grøn salat
  • 250 g røget skinke i skiver

Sauce

Fremgangsmåde:

Pil løgene og skræl gulerødder, pastinak og rødbeder. Skær rodfrugterne i mindre stykker og læg dem sammen med løgene i en bradepande med bagepapir - med rødbederne for sig selv. Hæld olie blandet med hvidløg, salt, peber og rosmarin over. Bland rundt og bag midt i ovnen. Skyl linserne og lad vandet dryppe af. Mos osten og bland den med ymer. Bland rodfrugter, linser og salat i et stort fad. Pynt med skinkeskiver. Saucen serveres til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 31 %
Print