Salat med sprød kylling og bagte cherrytomater
60+ min

Salat med sprød kylling og bagte cherrytomater

De sprøde kyllingestykker giver dejligt knas i en frisk salat. Bagte cherrytomater giver både syre og sødme til en dejlig frokost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med sprød kylling og bagte cherrytomater

De sprøde kyllingestykker giver dejligt knas i en frisk salat. Bagte cherrytomater giver både syre og sødme til en dejlig frokost.

Opskriften gælder for 4 personer

  • 15 cherrytomater (ca. 175 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk sukker

Dressing

Sprød kylling

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kyllingefileter
  • vindruekerneolie til bagning
  • 150 g renset rucolasalat

Fremgangsmåde:

Halver cherrytomaterne og vend dem i lidt olivenolie. Når de ligger i bradepanden med den flade side opad, drysses der med salt, peber og sukker. Bag dem midt i ovnen.

Dressing

Fraichen blendes med finthakket ingefær og korianderblade. Der blendes, til dressingen er blank og en smule tynd i konsistensen. Dressingen smages til med salt og peber, lad den trække, inden den serveres. Smagen bliver bedre, hvis den får lov til at stå 3-4 timer.

Sprød kylling

Pisk ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i mindst ½ time. Skær kyllingefileterne ud i tynde strimler og krydr med salt og peber. De krydrede kyllingestykker vendes i dejen og bages sprøde i varm vindruekerneolie og lægges på fedtsugende papir inden servering.

Salaten plukkes, krydres med lidt salt og anrettes på tallerkener. Herpå lægges de lune stykker kylling og cherrytomaterne fordeles på salaten. Dressingen serveres i en skål for sig.

Bagetid

3-4 timer ved 125° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 104 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Både tomat og koriander ledsages perfekt af en hvidvin på sauvignon blanc-druen, som bliver anbefalingen til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat