Semidried cherrytomater

Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Semidried cherrytomater

Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.

Antal portioner
  • 250 g cherrytomater

Krydderolie

  • 3 fed hvidløgsfed
  • 2½ spsk friske timianblade
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.

Krydderolie

Kom hvidløg og timian i en lille hurtighakker og hak i ca. 30 sek. Tilsæt olien og hak i yderligere ca. 30 sek. Drys tomaterne med sukker, salt og peber og dryp krydderolien over. Bag tomaterne midt i ovnen.

Tips

Tomaterne er gode til skimmelost, fx en rødkit og til mellemlagret og lagret gul ost.

Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg evt. tomaterne i et glas og dæk med olivenolie.

Du kan også bruge tomaterne til bruschetta, i salater og til kødretter. Olien er også god til at dyppe brød i.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 100°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,3 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 89 %
Print