Skindstegt sejfilet på risotto

Skindstegt sejfilet på risotto

45 min
Velsmagende italiensk klassiker - så bliver det en leg at spise fisk to gange om ugen.
https://www.arla.dk/opskrifter/skindstegt-sejfilet-pa-risotto/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 175°.

Risotto
  • Svits risene let af i smørret sammen med løg, hvidløg og laurbærblade - til risene er blanke.
  • Brug altid en træske, når du laver risotto for ikke at ødelægge risene.
  • Tilsæt hvidvin, og lad retten koge lidt ind.
  • Tilsæt bouillon/fond - lidt ad gangen - mens du rører i risottoen.
  • Det er en god ide, at fonden er varm, når den hældes i.
  • Fortsæt med at røre og tilsætte fond i ca. 20 min. - eller til risene er al dente.
  • Tag risene af varmen.
Sejfilet
  • Rist sejfileterne hårdt af på skindsiden i fedtstoffet i en pande. Vend fisken og læg den på en bageplade og bag den færdig i en forvarmet ovn.
  • Mens fisken er i ovnen, sætter du risottoen tilbage på varmen.
  • Tilsæt persille, forårsløg, fraiche, ost, salt og peber. Smag til, risottoen skal have en grødagtig konsistens. Server risottoen i en dyb tallerken med sej ovenpå og pynt med krydderurter, der er vendt i lidt olie, salt og peber.
  • Risotto er en rigtig italiensk garniture til fx fisk og smager helt fortryllende. Det kræver bare, at man holder øje med retten hele tiden, så den ikke brænder på, men lad det ikke afskrække dig.
Energiindhold for hele retten:

8117 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 31,4 % 6,8 g
Kulhydrat: 39,5 % 8,5 g
Fedt: 29,1 % 2,9 g

Ingredienser

Risotto
200 g Risottoris (ca. 2½ dl)
25 g Smør
4 Grofthakkede løg (ca. 300 g)
3 Små knuste fed hvidløg
3 Laurbærblade
2 dl Hvidvin
8 dl Fiskebouillon eller -fond
600 g Frisk sejfilet eller torsk med skind
15 g Smør
½ bundt Grofthakket bredbladet persille
¼ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 25 g)
½ dl Creme fraiche
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Friske krydderurter, fx koriander, bredbladet persille m.fl.