Små havregrynskager med flødeskum

Små havregrynskager med flødeskum

60+ min
Hjemmelavede havregrynskager tager kegler - og disse små havregrynskager med flødeskum er både dekorative og meget velsmagende. Måske synes du faktisk at det nærmere er havregrynssmåkager, fordi de er alt for små? Men så er det helt i orden at spise to... Havregrynskagerne kan bages i forvejen og ligge klar i kagedåsen til at blive lagt sammen med et fyld af flødeskum. Disse havregrynskager er lagt sammen om flødeskum med et syrligt pift af appelsinskal og - saft.
https://www.arla.dk/opskrifter/sma-havregrynskager-med-flodeskum/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej til havregrynskager
  • Pisk smør, farin og sukker godt med en håndmixer.
  • Rør havregrynene i.
  • Sæt dejen ud på bagepapir eller smurte bageplader i 36 små toppe (ca. 1½ tsk dej pr. kage), og tryk dem flade med en gaffel. Kagerne bliver ca. 6 cm i diameter, så lav afstand imellem toppene.
  • Bag kagerne midt i ovnen
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Flødeskumsfyld
  • Pisk fløden til et let flødeskum og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Fordel fyldet imellem kagerne og server straks.
Pynt
  • Pynt halvdelen af kagerne med smeltet chokolade og pynt med appelsinfileter.

Du kan lave det flødeskumsfyld du bedst kan lide. Bland fx friske hindbær og vaniljekorn i - eller prøv med fintrevet chokolade. Havregrynskagerne kan holde sig sprøde i en tæt dåse nogle dage.

Energiindhold for hele retten:

11361 kJ / 2715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1742 kJ / 416 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3 % 3,1 g
Kulhydrat: 35,3 % 36,2 g
Fedt: 61,7 % 29,1 g
Mere inspiration

Har du lyst til flere kager - næsten som bageren laver dem?

Gåsebryst
60+ min
Gåsebryst
(14)
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Dej til havregrynskager
100 g Blødt smør
25 g Brun farin (ca. 3 spsk)
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
100 g Havregryn (ca. 2½ dl)
Flødeskumsfyld
2 dl Piskefløde
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
Pynt
100 g Mørk chokolade - smeltet
Fileter af appelsiner