Småkager med chokolade og havregryn

Småkager med chokolade og havregryn

30 min
Fryseegnet
Hjemmebagte småkager hører sig ikke kun til ved højtiderne. Disse småkager med chokolade og havregryn kan også nydes som det hurtige energibust i hverdagen eller serveres som et lækkert tilbehør til kaffen i weekenden. Og så gør det jo ikke noget at de som her, har lidt ekstra fibre i form af havregryn. Småkager med chokolade og havregryn er nemme at lave, og du kan gemme den færdige dej i fryseren, så du kan bage dem lidt efter lidt, og på den måde altid har nybagte småkager på lager.
https://www.arla.dk/opskrifter/smakager-med-chokolade-og-havregryn/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Småkager med chokolade og havregryn
  • Pisk smør og sukker luftigt.
  • Rør æg, salt, vaniljesukker og havregryn i.
  • Bland mel og bagepulver og rør det i blandingen. Hak chokoladen og tilsæt den.
  • Fordel dejen på plader med bagepapir - ca. 6-8 cookies pr. plade.
  • Bag kagerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Den rå dej kan fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer. De bagte småkager kan også fryses - lun evt. de optøede småkager på en brødrister.

Energiindhold for hele retten:

18340 kJ / 4383 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1901 kJ / 454 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4 % 4,5 g
Kulhydrat: 47,9 % 53,5 g
Fedt: 48,1 % 24,7 g

Ingredienser

Småkager med chokolade og havregryn
200 g Blødt smør
250 g Rørsukker (ca. 3 dl)
2 Æg
1 tsk Groft salt
1 tsk Vaniljesukker
2 dl Havregryn
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
2 tsk Bagepulver
200 g Mørk chokolade