Små ostetærter
60+ min

Små ostetærter

Små ostetærter er perfekte som både frokost og forret. Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små ostetærter

Små ostetærter er perfekte som både frokost og forret. Opskriften er nem og resultatet er rigtig lækkert.

Antal portioner

Dej

  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

Pynt:

  • icebergsalat
  • bladselleri

Fremgangsmåde:

Dej

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte portionsforme (ca. 10 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad dem køle af.

Fyld

Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggene sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandingen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til disse små tærter vil en hvidvin på druen pinot gris være dejlig. Vil du have rødvin, så vælg den lette beaujolais på druen gamay Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost