Sneglebrød med kardemomme

Alle elsker snegle - og især nybagte!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sneglebrød med kardemomme

Alle elsker snegle - og især nybagte!

2 sneglebrød pr. person

Opskriften gælder for 20 personer

Dej

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær

Pynt

  • 1 spsk perlesukker

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt vand og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold ca. 150 g hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Rør smør, sukker, kardemomme og ingefær sammen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul den første portion ud til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm). Smør halvdelen af fyldet på dejpladen. Rul, fra den lange side, dejpladen til en roulade. Skær rouladen i skiver (a ca. 2 cm). Gentag udrulningen med resten af dejen. Stil sneglene tæt, i en stor bradepande med bagepapir (ca. 35 x 40 cm). Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 min. Drys sneglebrødet med perlesukker og bag midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bradepanden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 25 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 37 %
Print