Snobrød hacks

Snobrød hacks

Hack dit snobrød. Der findes så mange skønne variationer. Her får du 10 af dem vi holder mest af, men leg gerne videre. Her er hacks til både salte og søde snobrød - så det sværeste er at finde appetit til dem alle. Husk at det vigtigste, når du bager snobrød er bålet. Snobrød skal bages over gløder og ikke ild. Derfor skal bålet altid tændes i GOD TID (1-2 timer før det skal bruges)
https://www.arla.dk/opskrifter/snobrod-hacks/

Sådan gør du

Snobrødsdej - naturel
  • Smelt smørret i en gryde – tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Kom den lune mælk og smørblanding i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen blank og smidig. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Stil bollerne dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ½ -1 time.
Sådan bager du snobrød
  • Rul hver bolle ud til en lang tynd pølse på ca. 40 cm. (brug evt. et spækbræt som "bord"). Sno pølsen omkring en pind (sørg for at dejen sidder godt fast). Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Snobrødene er færdige, når de kan trækkes af pinden.

Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, det er mælkesyrebakterierne der er godt for dejen.

Salte snobrød: 1. Pizzasnobrød. Kom 100 g ostetern og ½ spsk oregano i dejen og sno bacon eller tørret skinke rundt om. Dyp i ketchup eller tomatpesto.

2. Farvet snobrød. Tilsæt gurkemeje, så bliver snobrødet gult eller skift mælken ud med spinat eller rødbedesaft, så får du de smukkeste farvede snobrød. De kan mixes, så du kan lave en twister.

3. Pizzasnobrød. Tilsæt 100 g skinketern og ½ spsk oreganob til dejen. Bag snobrødet. Når brødet trækkes af pinden fyldes hullet med ost, så osten smelter. Dyp i en cremefraiche dressing med ketchup.

4. Krasser. Tilsæt 100 g texmex ost i dejen og fyld hullet med tacosauce.

5. Pesto snobrød. Rul dejen ud med en kagerulle, så du får en diameter på ca. 25 x 10 cm. Smør 2 spsk valgfri pesto på midten. Luk dejen sammen og rul den til en lang pølse. Vikl dejen rundt om pinden.

6. Snobrød med kryddersmør. Rul dejen ud med en kagerulle til ca. 25 x 10 cm. Smør 25 g valgfrit kryddersmør langs midten. Luk dejen sammen og vikl den rundt om pinden.

Søde snobrød ( hvis du vil have et rigtigt "dessertsnobrød", så udskift fuldkornsmelet med hvedemel og kom 2 spsk sukker i dejen):
7. Hvid chokoladesnobrød. Tilsæt 100 g grofthakket hvid chokolade og 1 tsk vanilje til din snobrødsdej. Bag det over bål og fyld efterfølgende hullet med hindbærmarmelade.

8. Chokoladesnobrød. Kom 1.5 tsk stødt kardemomme i dejen. Fyld det varme bagte snobrød op med chokoladestykker og evt. mini skumfiduser.

9. Snobrødsæblekage. Kom 75 g små æblestykker, 1 tsk stødt kanel og 2 spsk sukker i dejen. Bag brødet og dyp det i cremefraiche.

10. Kanelsnegle snobrød. Rul dejen ud med en kagerulle, til ca. 25 x 10 cm. Smør i midten af dejen en blanding af smør, sukker og kanel. Luk dejen sammen og vikl det rundt om pinden. Bag brødet og pynt med glasur.

Energiindhold for hele retten:

6618 kJ / 1582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

970 kJ / 232 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 11,9 % 6,8 g
Kulhydrat: 70,3 % 40,1 g
Fedt: 17,8 % 4,7 g
Mere inspiration

Du kan dyppe snobrød i meget andet end ketchup og marmelade - prøv fx denne skønne pesto.

Ramsløgspesto
30 min
Ramsløgspesto
(40)

Ingredienser

Snobrødsdej - naturel
25 g Smør
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 dl Syrnet produkt, fx yoghurt naturel
250 g Hvedemel
125 g Fuldkornshvedemel
1½ tsk Groft salt