Sød mos med sprød topping

Denne søde kartoffelmos kan spises af selv de mindste. Saucen med kapers og sprøde kartoffelstykker giver en god konsistens og smag til retten.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sød mos med sprød topping

Denne søde kartoffelmos kan spises af selv de mindste. Saucen med kapers og sprøde kartoffelstykker giver en god konsistens og smag til retten.

Antal portioner

Pynt

  • kviste af kruspersille

Hertil

  • 4 grillede hakkebøffer
  • 240 g ristet grovbrød

Fremgangsmåde:

Skær kartofler og persillerødder i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kogende vand og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Damp dem tørre. Mos kartofler og persillerødder evt. med en kartoffelstøder eller et piskeris. Tilsæt fløde, salt, peber og evt. lidt kogevand - til mosen har en passende konsistens. Smag til.

Sprød topping

Skær kartoflen i små tern og kom dem i en lille gryde sammen med fløde og kapers. Bring saucen i kog under omrøring og kog den i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt persille. Smag til.

Anret mosen i et fad og hæld flødesaucen over. Pynt med persillekviste og server sammen med brød og grillede hakkebøffer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print