Stegt kyllingelever i pande

Stegt kyllingelever i pande

30 min
Sprød kyllingelever er en dejlig ret, når kyllingeleveren bliver stegt, lige som den skal. Her er den stegte kyllingelever i pande serveret med en mild og cremet tomatsauce. Det er ikke alle, der er vilde med lever, men det kan være de kan lide kyllingelever. Kyllingeleverne kan nemlig nemt steges sprøde, fordi de er så små og har meget stegeskorpe. Så prøv kyllingelever i pande, hvis I vil prøve noget der er lidt anderledes.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-kyllingelever-i-pande/

Sådan gør du

Stegte kyllingelevere
  • Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne. Tør leverne godt og vend dem i mel tilsat salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg leverne ved svag varme i 6-8 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Tag kyllingeleverne op, læg dem i et fad og hold dem varme.
  • Kom hakkede tomater i panden og bring dem i kog.
  • Tilsæt fløde, hvidløg, timian, salt og peber og kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
  • Hæld tomatsaucen over de stegte kyllingelevere og server sammen med kartofler og salat.

Du kan evt. jævne saucen med lidt saucejævner. Er du glad for krydret mad, kan du tilsætte chili til enten mel eller sauce.

Energiindhold for hele retten:

8397 kJ / 2007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,5 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,7 % 10,2 g
Fedt: 27,8 % 2,6 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve flere opskrifter med kyllingelever.

Ingredienser

Stegte kyllingelevere
400 g Kyllingelever
4 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Smør
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ dl Madlavningsfløde
1 Stort hakket fed hvidløg
2 spsk Hakket frisk timian eller 2 tsk tørret
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler
salat af 150 g Fintsnittet spidskål drysset med lidt salt og peber,
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 Rødt æble i tynde både (ca. 125 g)
1 dl Strimlet bredbladet persille