Stuvet glaskål

Stuvet glaskål

45 min
Stuvet glaskål er en lækker opskrift på velsmagende tilbehør til hovedretten.
https://www.arla.dk/opskrifter/stuvet-glaskal/

Sådan gør du

  • Kom kålen i kogende vand i en gryde. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt sødmælk og bring blandingen i kog.
  • Rør smør og mel sammen til en smørbolle med fx en gaffel.
  • Kom smørbollen i gryden og kog stuvningen ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

I stedet for glaskål kan du anvende persillerod, pastinak eller skorzonerrod.

Energiindhold for hele retten:

2435 kJ / 582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

194 kJ / 46 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 18 % 2,1 g
Kulhydrat: 46 % 5,2 g
Fedt: 36 % 1,9 g

Ingredienser

2 Glaskål i mindre stykker (ca. 450 g)
1½ dl Vand
6 dl Mælk
25 g Blødt smør
2½ spsk Hvedemel
1 spsk Hakket frisk kruspersille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Kviste af kruspersille