Torskeret med creme fraichesauce
Samspillet mellem æg, rejer og stenbiderrogn samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.
Ingredienser
Creme fraichesauce
|
3½ dl
Creme fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Ravigottesauce eller mild sød sennep
|
|
|
1 tsk
Bearnaiseessens
|
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
1 kg
Kold, kogt torsk uden skind og ben
|
|
|---|---|
|
100 g
Pillede, kogte rejer
|
|
|
75 g
Renset og saltet stenbiderrogn eller kaviar
|
|
|
3
Hårdkogte æg
|
|
|
1
Lille bakke klippet frisk karse
|
Tilbehør
|
300 g
Flutes
|
|---|
Sådan gør du
Creme fraichesauce
Sådan anretter du torskeretten
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kogelage til torsk: 1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog dem 2-3 min. i lagen. Tag gryden af varmen og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg. Er creme fraichesaucen for tyk, kan du tilsætte lidt mælk. Saucen kan også tilberedes med en blanding af cremefraiche 18% og 38%.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
576 kJ / 138 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 12,8 g |
| Fedt: | 5,7 g |
| Kulhydrat: | 8,7 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se med her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.