Spinatpandekager
Bedømmelse (9)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Spinatpandekager

Lækre pandekager med kyllingepølser - et godt alternativ til franske hotdogs.

Antal portioner
  • 250 g friske spinatblade
  • 200 g hvedemel (ca. 3 12 dl)
  • 12 liter sødmælk
  • 4 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 12 tsk fintrevet muskatnødder
  • 25 g smør - smeltet
  • 8 kogte kyllingepølser

Tilbehør

  • 300 g groftrevet gulerødder
  • 300 g groftrevet rødbeder
  • 240 g groft brød

Damp spinaten, tryk vandet af fx i et dørslag og hak den groft.

Rør mel og 2 dl af mælken sammen til en jævn blanding. Rør resten af mælken i sammen med spinat, æg, salt og muskatnød. Vend til sidst det smeltede smør i dejen. Bag ca. 8 tykke pandekager ved jævn varme til de er lysebrune på begge sider.

Ved serveringen

Rul spinatpandekagerne sammen om de kogte pølser og server straks.

Tip

Pandekagerne smager også godt kolde dagen efter.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %