Finskbrød

1 time 35 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Finskbrød

Finskbrød er en dejlig småkage, som mormor ville have bagt den. Det fortaber sig i det uvisse, hvorfor småkagen egentlig hedder finskbrød, men vi kan ikke undvære finskbrød i småkagedåsen i juletiden. Finskbrød er helt enkel at bage, så bag bare rigeligt. Opbevar dine finskbrød i en tætlukket kagedåse, klar til servering.

Ingredienser

Dej til finskbrød

375 g Hvedemel
85 g Sukker
250 g Koldt smør
1 Sammenpisket æg
50 g Smuttede mandler
2 spsk Perlesukker

Pensling

1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej til finskbrød

  • Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej.
  • Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (á ca. 6 cm).
  • Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl finskbrødene med æg og drys med mandelblandingen.
  • Bag kagerne nederst i ovnen 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn - til de er gyldne.

Hvis dejen er tør og smuldrer, kan du tilsætte lidt vand.

Den ubagte dej kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16601 kJ / 3968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1869 kJ / 447 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,7 % 6,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 43 g
Fedt: 55,2 % 27,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/finskbrod/