Bananmuffins
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Bananmuffins

Velegnet til kagebordet - kan også laves med chokoladestykker.

Antal portioner

2 muffins pr. person

  • 25 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker (1 34 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 bananer
  • 3 dl Cheasy® fersken & passionsfrugt 0,1%
  • 1 12 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 300 g hvedemel (5 12 dl)
  • 1 12 tsk bagepulver
  • 2 spsk friskpresset friskpresset citronsaft

Pynt

  • sigtet flormelis
  • citronskal (usprøjtet) i strimler

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Skræl bananerne og mos dem, fx med en gaffel (ca. 150 g mos). Kom bananmos, peach melba, det let afkølede smør og citronskal i æggeblandingen. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i blandingen. Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme - ca. ¾ dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen. Prik de bagte muffins med fx en kødnål og fordel citronsaften over dem. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og server dem lune, pyntet med flormelis og citronskal.

Tip

I stedet for citronskal og -saft kan man tilsætte dejen 100 g grofthakket mørk chokolade. Pynt de 12 muffins med flormelis.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 15 %
  • Alkohol: 0 %