Brandade med ost og timian
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Brandade med ost og timian

Brandade er en anderledes fiskeforret, som er lækker sammen med ristet rugbrød.

Antal portioner
  • 500 g torskefileter, sej eller anden hvid fisk (eller udblødt klipfisk)
  • 2 tsk groft salt
  • 800 g kartofler
  • 15 kviste af frisk timian
  • 1 pillet fed hvidløg
  • 7 dl sødmælk
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g rugbrød

Skær fisken i 2 cm stykker og drys dem med salt. Stil dem tildækkede i køleskabet.

Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm stykker. Kom kartofler, hvidløg og timian i en gryde og dæk med mælk. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 20 min. Skyl fiskestykkerne og kom dem i gryden til kartoflerne. Lad det koge i yderligere ca. 15 min. Hæld mælken i en skål og gem det. Kom 1 dl af mælken, ost og peber i gryden og stamp det med et piskeris til det har konsistens som en meget grov kartoffelmos. Brug evt. lidt mere mælk til at justere konsistensen, smag til og server sammen med ristet rugbrød.

Tips

Hvis du bruger klipfisk, så læg stykkerne i blød i vand til dagen efter.

Brandade kan også serveres afkølet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 30 min