Brunsviger

Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang!
Antal portioner
Bedømmelse (290 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brunsviger

Dette fynske vidunder, brunsviger, er en sikker vinder - hver gang!

Antal portioner

ca. 16 stykker

Dej

  • 1¼ dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)

Fyld

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin (ca. 2½ dl)

Fremgangsmåde:

Dej

Lun mælken, og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Bred dejen godt ud, med våde fingre, i en lille bradepande med bagepapir (ca. 24 x 28 cm) og stil den tildækket til hævning et lunt sted ca. ½ time.

Fyld

Smelt smør og farin i en lille tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring, til en ensartet blanding. Lav nogle fordybninger i gærdejen med en ske eller med våde fingre og fordel fyldet herpå. Bag kagen midt i ovnen.

Tips

Du kan lave dobbelt portion og forme dejen, som en kagemand, i en bradepande eller på to bageplader. Hoved, 2 arme, 2 ben og en stor rund mave. Tilbered og bag som anvist. Når kagen, er afkølet, kan du pynte den med slik og flag. Hvis du har kage tilbage kan du varme det i ovnen - 200° - kort tid - hold øje med det. Har du fordelt dejen på to plader - så skal du have kagemanden samlet ved serveringen.

Dagen før

Lav dejen med halv mængde gær og stil den tildækket i køleskabet til næste dag. Først når du skal bage den laver du fordybninger i dejen, som før angivet og fordeler fyldet over kagen. Bag den midt i ovnen. Så får du frisk brunsviger til fx brunchen.

Bagetid

20 - 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
Print