Chateaubriand og bagte hvidløg

Chateaubriand og bagte hvidløg

1 time
Forkælelse på højt plan! Chateaubriand, som er den tykke midterste udskæring af oksemørbraden, tilberedes til perfektion og serveres med ovnbagte hvidløg og madagaskarpebersauce. Prøv vores opskrift på chateaubriand, når du har lyst til luksus og forkælelse - den fortjener at blive nydt i godt selskab.
https://www.arla.dk/opskrifter/chateaubriand-og-bagte-hvidlog/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt hvidløgene i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Bagte hvidløg
  • Skær toppen af hvidløgene og stil dem i et lille ovnfast fad. Kom lidt smør på og drys med sukker og salt.
  • Bag hvidløgene midt i ovnen. (Bag kartoflerne med de sidste 15 min. af bagetiden.).
Chateaubriand
  • Lad imens smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 4 min. i alt).
  • Tilsæt vand og drys med salt og peber.
  • Braiser kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend af og til.
  • Mål efter ca. 10 min. kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°.
  • Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.
Madagaskarpebersauce
  • Hak de grønne peberkorn fint. Kom dem i sauterpanden med stegesky sammen med vand og flødeost.
  • Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter.
  • Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.
Ved serveringen af chateaubriand
  • Hæld madagaskarpebersaucen i en varm skål. Læg chateaubrianden på et forskærerbræt sammen med de bagte hvidløg. Skær kødet i skiver ved bordet. Server med små bagte kartofler og dampede forårsløg.

I stedet for de små bagte kartofler kan du servere kogte aspargeskartofler.

Energiindhold for hele retten:

12629 kJ / 3018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,7 % 2,1 g
Kulhydrat: 57,1 % 10,3 g
Fedt: 31,2 % 2,6 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Bagte hvidløg
250 g Hele hvidløg (3-4 stk.)
10 g Smør
¼ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt
Chateaubriand
10 g Smør
1 Chateaubriand - én stor bøf af oksemørbrad (ca. 400 g)
1 dl Vand
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Madagaskarpebersauce
1½ tsk Madagaskarpeberkorn (grønne peberkorn i lage)
2 dl Vand
150 g Flødeost
Pynt
Hakkede madagaskarpeberkorn
Tilbehør
500 g Små bagte kartofler - se link herunder
2 bundter Dampede forårsløg (ca. 200 g)
Indkluderet i opskriften