Chokoladehveder
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Chokoladehveder

En variant af de traditionsrige hveder vi spiser omkring St. Bededag, her med hakket mørk chokolade. Slet ikke så tosset!

Antal portioner

2 hveder pr. person

  • 50 g smør
  • 2 12 dl sødmælk
  • 35 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 85 g grofthakket mørk chokolade
  • 450 g hvedemel (7 12 dl)

Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri. Rør æg, sukker og salt ud i væsken. Tilsæt noget af melet og rør dejen til en grød, tilsæt så chokoladen og resten af melet. Ælt dejen sammen med let hånd. Det er ikke sikkert, al melet skal tilsættes. Dejen må ikke blive tung. Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter. Ælt den igennem og form 16 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, ret tæt sammen. Lad dem efterhæve 15-20 minutter. Bag hvederne midt i ovnen. De skal være lyse. Lad dem køle af, flæk dem og rist dem gyldne på ovnristen ved 225°. Spis hvederne med smør.

Tip

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Efter hævetiden tages pladen med bollerne ud af ovnen, mens ovnen varmes op til 200°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 28 %
  • Alkohol: 0 %