Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Flamberede figner med granatæbler og vaniljeflødeskum

Nem og hurtig figendessert flamberet i whisky med appelsinsirup og granatæblekerner.

Antal portioner

Vaniljeflødeskum

  • 1 fed vaniljestang - kornene herfra
  • 14 liter Karolines Køkken® økologisk Piskefløde 38%
  • 2 spsk flormelis
  • 9 friske figner i halve
  • 25 g smør
  • 4 12 spsk rørsukker
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 34 dl whisky eller cognac
  • 175 g kerner fra granatæbler - et granatæble (ca. 2 12 dl)

Vaniljeflødeskum

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med fløde og flormelis. Pisk fløden til et blødt skum. Stil vaniljeflødeskummet tildækket i køleskabet.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de halve figner ca. 2 min. på hver side. Drys sukkeret over og tilsæt appelsinsaft. Kog fignerne ved kraftig varme i ca. 2 min. - vend af og til. Appelsinlagen skal lige begynde at tykne. Hæld whiskyen ved og sæt ild til med det samme - emhætte må ikke være tændt. Pust forsigtigt ilden ud efter ca. 10 sek. - eller læg låg på.

Fordel de flamberede figner i 6 små dybe tallerkene - to med snitfladen opad og én nedad. Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Hæld appelsinlagen ved fignerne og fordel granatæblekerner og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server straks sammen med resten af flødeskummet.

Tip

Når der ikke er sæson for friske figner, kan du bruge nektariner, ferskner, blommer eller ikke alt for modne jordbær. Den friskpressede appelsinsaft, kan du erstatte af appelsinjuice. Pynt med de friske bær og krydderurter, som har sæson.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 0 %

Muscat/moscato Rhône, Frankrig

Hvid dessertvin på muscat-druen fx en Muscat de beaumes de venice Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vine til appelsin