Forårsruller med laks og nudler
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Forårsruller med laks og nudler

Prøv at lave dine egne hjemmelavede forårsruller med dit yndlingsfyld. Her er de med laks og hvid ost.

Antal portioner
  • 75 g tørrede glasnudler eller ægnudler
  • 50 g sukkerærtespirer
  • 200 g rensede friske spinatblade
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • 200 g laksefileter i små tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 plader optøet, frossen forårsrulledej (ca. 21 x 21 cm) - eller filodej
  • 1 spsk vindruekerneolie

Farverig agurkesalat

  • 12 dl risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder i tynde skiver
  • 1 12 spsk finthakkede saltede peanuts

Tilbehør

  • japansk sojasauce

Læg nudlerne i blød i koldt vand i ca. 20 min. Skær de grønne toppe af sukkerærtespirerne - gem dem til salaten. Kom spinatblade og spirestilke i en gryde, skru op til kraftig varme og damp spinat og spirer, under omrøring, til de falder sammen. Kom de dampede grønsager i en sigte og pres væden af. Hak evt. spinaten groft. Mos den afdryppede ost let. Lad nudlerne dryppe af i en sigte og klip dem i korte stykker. Bland nudler, spinat, stilke, laks, ost, salt og peber.

Læg ca. 1 dl af fyldet midt på en plade forårsrulledej, hvor den ene spids vender mod dig selv. Fold de 3 spidser ind over fyldet. Kom et par dråber vand på den fjerde spids og rul dejen stramt om fyldet. Lav alle forårsrullerne og læg dem på en plade med alufolie. Pensl med olie og bag forårsrullerne midt i ovnen. Vend dem efter ca. 6 min. Grill forårsrullerne lige inden serveringen.

Agurkesalat

Rør imens eddike, sukker og salt sammen. Flæk agurken, fjern kernerne med en teske og skær agurken i tern. Bland agurk og gulerødder i marinaden. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og pynt med sukkerærtetoppe og peanuts ved serveringen.

Tips

I stedet for sukkerærtespirer kan man bruge bønnespirer.

De saltede peanuts kan erstattes af ristede sesamfrø.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°

Grill

Ca. 3 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer