Haydari - tyrkisk inspireret dip
&format=webp)
Haydari er en krydret tyrkisk inspireret dip med grillede peberfrugter og salatost. Haydari er lækkert at servere som snack med grøntsagsstave, eller i pitabrød sammen med salat. Du kan også lave et flot tapasbræt hvor haydari er en af dipperne.
Ingredienser
Haydari
2
Røde peberfrugter (ca. 300 g)
|
|
---|---|
200 g
Salatost i tern
|
|
3 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
1 spsk
Jomfruolivenolie
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
½ tsk
Chilipasta, fx sambal oelek
|
Sådan gør du
Haydari
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave haydari med den bløde Puck® salatost i blok. Jo rødere peberfrugter du kan få fat i, des flottere bliver din haydari. De røde snackpebre er ikke så velegnede til at grille og trække skindet af, da lagte af frugtkød under skallen er ret tyndt.
Her er opskriften på et tapasbræt
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3069 kJ / 734 kcal
Næringsindhold pr. 100g
581 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 20,1 % | 6,9 g |
Fedt: | 71,4 % | 11,2 g |
Kulhydrat: | 8,5 % | 2,9 g |
Haydari er en krydret tyrkisk inspireret dip med grillede peberfrugter og salatost.
