Islagkage med nøddebund
Bedømmelse (28)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund er en opskrift der giver en isdessert, som har det hele. Fantastisk nøddebund, hjemmelavet chokoladeis og chokoladetopping. Glæd dig!

Antal portioner

8 personer pr. kage

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 150 g flormelis (3 dl)
  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Chokoladeis

  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl kaffelikør, fx kahlua
  • 3 spsk flormelis

Chokoladespåner

  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • guldstøv

Nøddebund

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Chokoladeis

Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af (lillefingervarm). Pisk fløden til et let skum. Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet. Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade. Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.

Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.

Chokoladespåner

Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad. Hæld chokoladen ud, i en stribe (ca. 3 x 22 cm), på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min. Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.

Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

Tip

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Bagetid

Ca. 1 time og 50 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 3 %