Flødeispinde med karamel og peanuts

Ispinde med mager fløde overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flødeispinde med karamel og peanuts

Ispinde med mager fløde overtrukket med mælkechokolade. I midten finder du en overraskelse af karamel og peanuts.

12 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 100 g usaltede peanuts
  • 12 tsk dulce de leche (karamelliseret mælk)
  • 250 g mælkechokolade
  • 12 ispindeforme (ca. 1¼ dl)
  • 12 træispinde

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og halvdelen af flormelissen til en luftig æggesnaps. Kom fløden i en lille tykbundet gryde sammen med resten af flormelissen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom korn og stang i gryden. Bring fløden i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld et par dl af den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden og varm den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til den bliver lidt tykkere - må ikke koge. Si blandingen og stil den i køleskabet i ca. 40 min. Kør den afkølede isblanding i en ismaskine i ca. 40 min.

Fordel imens de usaltede peanuts på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, og lad dem køle helt af på bagepapiret på en bagerist. Hak nødderne groft.

Fyld 12 isforme halvt op med isblandingen og fordel halvdelen af de hakkede peanuts heri. Fordel herefter 1 tsk karamel i hver isform. Fordel resten af isblandingen i isformene, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer - sæt ispinde i efter ca. 1 time. Tag ispindene ud af formene og placér dem på en bakke med bagepapir og frys dem i yderligere ca. ½ time. Smelt chokoladen over vandbad og dyp de frosne ispinde halvt i chokolade og pynt med resten af de bagte peanuts. Læg dem tilbage i fryseren indtil serveringen.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Hvis du vil have mere karamel i din is kan du tilføje 1 tsk karamel mere til fyldet. I stedet for karamelliseret mælk kan du bruge kondenseret mælk. Bring en gryde vand i kog og kog den uåbnede dåse i ca. 4 timer. Sæt dåsen til afkøling før den åbnes. Har du karamel tilovers kan du fryse det og bruge det en anden gang.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 47 %
Print