Brownies

Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe!
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (465 stjerner)

Min bedømmelse:

Brownies

Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe!

Antal portioner

24 stykker

  • 250 g smør
  • 150 g mørk chokolade (ca. 50% kakao) i små stykker
  • 4 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk kakao
  • 200 g hakkede valnøddekerner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle af.

Skær kagen i 24 firkanter på ca. 5x5 cm - 6 baner på den lange led og 4 på den korte.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 25520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %