Kartoffelmad med dildmayo
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Kartoffelmad med dildmayo

En kartoffelmad med dildmayo - men uden alt for meget fedt, det smager dejligt.

Antal portioner

Dildmayo

  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4,5%
  • 1 hårdkogt grofthakket æg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 14 tsk groft salt
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl friske dildkviste
  • 15 g smør
  • 3 rødløg i halve skiver
  • 6 skiver rugbrød
  • 800 g kolde, kogte kartofler i skiver
  • 1 agurk i skiver
  • 200 g kogte skinker i skiver
  • 12 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • dildkviste

Dildmayo

Kom hytteost, æg, citronsaft og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er glat. Vend citronskal og dild i og stil mayo"en tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg ca. 150 g af løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Hak resten af løgene fint.

Rist rugbrødsskiverne på en brødrister. Læg brødet på tallerkener og fordel kartofler, dildmayo, agurk, skinke, stegte og rå løg på brødet - det må gerne falde lidt ved siden af. Drys med salt og peber, pynt med dild og server straks.

Tip

Server evt. nogle af kartoffel- og agurkeskiverne i en skål ved siden af.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 0 %