Salade Nicoise

Klassisk fransk salat med grønne bønner, sorte oliven, ansjoser, tun og kogte æg.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salade Nicoise

Klassisk fransk salat med grønne bønner, sorte oliven, ansjoser, tun og kogte æg.

Antal portioner
  • 4 æg
  • 250 g friske grønne bønner
  • 1 romainesalat
  • 8 små søde tomater
  • 2 dåser tun i olie
  • 30 g ansjosfileter
  • 125 g sorte oliven med sten

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 8 skiver italiensk brød
  • 150 g Buko® Pikant Light
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kog æggene 8 minutter og lad dem køle af. Kog bønnerne uden låg i letsaltet vand 3-4 minutter. Hæld dem i en skål med iskoldt vand, og dryp dem derefter godt af i en sigte. Skær salaten i brede strimler og tomaterne i halve. Pil æggene og skær dem i kvarte. Anret salaten på et stort fad eller en bred salatskål ved at lægge salaten som bund. Læg herpå små bunker af tun, ansjosfilet, bønner, æg, tomater og oliven.

Dressing

Pisk alle ingredienserne sammen. Smag til og hæld den over salaten.

Skær hver brødskive i to trekanter, og smør dem med Friskost rørt med basilikum, salt og peber. Læg brødene på ovnristen og grill dem øverst i ovnen - til brødet tager farve, og osten bobler. Server salaten straks med de varme brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 43 %
Print