Lammeryg og salat med flødemarinade
Bedømmelse (10)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Lammeryg og salat med flødemarinade

Lækker, nordisk-inspireret opskrift med velsmagende lammeryg. Kødets gode smag, suppleres af en dejlig salat med kartofler vendt i en cremet flødemarinade.

Antal portioner
  • 1 dobbelt lammeryg med fedtkant - midterstykket (ca. 1 12 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Flødemarinade

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 6 pillede store fed hvidløg
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede friske krusemynteblade

Salat

  • 400 g kolde, pillede små kartofler
  • 200 g friske grønne asparges i mindre stykker
  • 400 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 12 agurker i skiver
  • 100 g rensede friske små spinatblade

Tilbehør

  • 360 g landbrød

Rids lammeryggens fedtkant. Læg stegen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. Steg lammeryggen midt i ovnen. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Lad lammeryggen hvile tildækket i ca. 20 min.

Flødemarinade

Kom imens fløde, hvidløg, salt og peber i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad blandingen køle lidt af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Vend mynteblade i.

Salat

Vend marinade og kartofler sammen. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time - vend i kartoflerne af og til. Læg aspargesstykkerne i en sigte, overhæld dem med kogende vand og derefter med koldt vand. Tag kartoflerne op af marinaden og læg dem lagvis med asparges, ost, agurk og spinatblade i et stort, fladt fad.

Ved serveringen

Grill evt. stegen øverst i ovnen i ca. 2 min. Skær kødet fra benene og skær det i skiver. Husk også mørbraden under stegen. Server evt. resten af marinaden fra kartoflerne i en skål ved siden af salaten.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 200°.

Drikkevarer

Rødvin - rioja eller chianti riserva.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 35120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 70 %
  • Alkohol: 0 %