Pebernødder med appelsinskal

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Pebernødder med appelsinskal

Pebernødder er en klassisker ved juletid. Med denne opskrift pebernødder med appelsinskal får klassikeren et frisk pift.

Ingredienser

125 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg
2 tsk Revet appelsinskal (usprøjtet)
275 g Hvedemel (ca. 4½ dl)
1 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Stødt hvid peber

Sådan gør du

  • Rør smør og sukker godt sammen.
  • Rør æg og appelsinskal i.
  • Bland de øvrige ingredienser og vend dem i smørblandingen. Saml dejen til den er glat og smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og tril dem til pølser (ca. 20 cm). Skær hver pølse i 16-18 stykker og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag én plade ad gangen øverst i ovnen til pebernødderne er lysebrune i ca. 10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10246 kJ / 2449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1748 kJ / 418 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 54,4 % 56 g
Fedt: 40,5 % 19,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pebernodder-med-appelsinskal/