Perlebyg i nøddeskum

Perlebyg i nøddeskum er en ny fortolkning af risalamande hvor ris, mandler og kirsebær er skiftet ud med med perlebyg, hasselnødder og æbler marineret i æblecidereddike og rørsukker smagt til med muskatnød. Selvom perlebyg i nøddeskum smager fantastisk, så er det ikke sikkert at det lige er juleaften, den skal serveres. Julens traditioner er forskellige fra hjem til hjem, så mærk efter i din familie. Server perlebyg i nøddeskum når stemningen og traditionen byder det - for serveres bør den bestemt.
Ingredienser
1
Fed vaniljestang
|
|
---|---|
½ liter
Æblemost
|
|
2½ dl
Perlebyg (ca. 200 g)
|
Perlebyg i nøddeskum
75 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
2 spsk
Lyst rørsukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Marinerede æbler
3 dl
Æblecidereddike
|
|
---|---|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
175 g
Lyst rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
4
Uskrællede røde æbler i både, fx ingrid marie (ca. 450 g)
|
Sådan gør du
Perlebyg
Perlebyg i nøddeskum
Marinerede æbler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Perlebyggen kan koges dagen før.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
880 kJ / 210 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 2,2 g |
Fedt: | 11,6 g |
Kulhydrat: | 24,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
