Kylling i jordnøddesauce

Jordnøddesauce giver en helt speciel og dejlig smag, der helt bestemt skal prøves!
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i jordnøddesauce

Jordnøddesauce giver en helt speciel og dejlig smag, der helt bestemt skal prøves!

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter (ca. 500 g)
  • 2 æbler
  • 2 små fed hvidløgsfed
  • 1 dl saltede peanuts
  • 1½ tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk peanutbutter (jordnøddesmør)
  • ½ limefrugt (revet skal og saft)
  • 1 spsk brun farin
  • 1 dl vand
  • 2½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g ris
  • 400 g forårsløg

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i strimler. Skræl æblerne og skær dem i strimler. Skræl hvidløget og hak det, hak peanutsene. Pisk peanuts, chili, jordnøddesmør, lime, farinsukker, vand og fløde sammen med den smuldrede bouillonterning i en gryde. Kog blandingen op. Brun kyllingestrimlerne i smør - lidt ad gangen i en stegepande, og kom dem over i gryden. Kog nogle minutter. Krydr med salt. Svits æblestrimler og hvidløg i smør - og kom det ned i gryden.

Server med kogte ris og svitsede forårsløg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 43 %
Print