Stærk rispilaf med karry og ananas
30 min
•

Rispilaf er en dejlig krydret risret, hvor risene koges med krydderier og grøntsager. I denne opskrift er rispilaffen med bl.a. kikærter, ærter og ananas, der laves som en one pot ret. Super nemt!
Ingredienser
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Karry
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
2 dl
Løse ris, parboiled
|
|
4
Grofthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
2
Store grofthakkede fed hvidløg
|
|
3 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 240 g)
|
|
200 g
Frosne ærter
|
|
200 g
Salatost i tern - afdryppet
|
|
200 g
Frisk ananas i stave
|
Pynt
Ristede sesamfrø
|
|
---|---|
Frisk koriander
|
Tilbehør
Sød chilisauce
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for en dåse kikærter kan man bruge en dåse røde kidneybønner i lage.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
482 kJ / 115 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,2 g |
Protein: | 4,7 g |
Fedt: | 4,4 g |
Kulhydrat: | 14,1 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
