Ristede græskarkerner
Hvis du har lavet græskarlygter med dine børn, så må du endelig ikke smide græskarkernerne ud. Rist dem til de er sprøde og gyldne og nyd de knasende lækkerier. Ristede græskarkerner smager absolut bedst nystegte. De ristede græskarkerner kan bruges som snacks, i salater eller i bagværk. Lad børnene vælge krydderierne selv. Her har du opskriften på, hvordan du rister græskarkerner i ovnen. men du kan se hvilke smage Frida vælger, når hun rister græskarkerner på bål (og hvordan hun gør) i videoen nederst på siden.
Ingredienser
Ristede græskarkerner
|
150 g
Græskarkerner
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
¼ tsk
Stødt spidskommen
|
|
|
¼ tsk
Stødt ingefær
|
|
|
¼ tsk
Hvidløgspulver
|
|
|
1 knivspids cayennepeber
|
|
|
50 g
Smør i mindre stykker
|
Sådan gør du
Ristede græskarkerner
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan riste græskarkerner både i ovnen, på panden eller på bålet. Det vigtigste er, at du rister til de er helt gyldne og sprøde. Kerner fra græskarlygter har skal på, hvilket betyder, at de ikke er gode at gemme og skal spises med det samme. Du kan også riste købte afskallede græskarkerner, som til gengæld kan gemmes og bruges som topping til fx salater.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2461 kJ / 588 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 6,9 g |
| Protein: | 22,1 g |
| Fedt: | 55,3 g |
| Kulhydrat: | 2,3 g |
Se hvordan du laver de lækre ristede græskarkerner i videoen her.