Rødbedesalat med skrubbe, sprøde rugbrødsflager og peberrodscreme
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Rødbedesalat med skrubbe, sprøde rugbrødsflager og peberrodscreme

En fyldig, nordisk salat med skrubbe, æble og peberrod.

Antal portioner
  • 500 g rullede skrubbefileter
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Marinerede rødbeder

  • 12 dl mørk balsamicoeddike
  • 3 spsk sukker
  • 12 kg kogte rødbeder i mindre stykker
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tynde sprøde rugbrødsflager

  • 200 g fuldkornsrugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 14 tsk havsalt

Peberrodscreme

  • 14 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 14 tsk sukker
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 12 spsk fintrevet peberrod
  • 1 liter renset rucolasalat
  • 1 æble i tynde både

Tilbehør

  • 300 g fuldkorns flutes

Læg skrubberullerne i en bradepande. Drys med salt og peber og damp fileterne midt i ovnen. Lad dem køle af.

Marinerede rødbeder

Kog balsamicoeddike og sukker ved kraftig varme i ca. 4 min. til en let sirupskonsistens. Vend siruppen med de kogte rødbeder. Drys med salt og peber og lad dem trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Tynde sprøde rugbrødsflager

Skær rugbrødet i papirstynde skiver og del dem i mindre stykker. Læg rugbrødsflagerne på en plade med bagepapir og fordel olie og salt herpå. Bag rugbrødsflagerne midt i ovnen til de er sprøde.

Peberrodscreme

Rør fraiche, sukker, salt og peber sammen. Vend peberroden i lige inden servering og smag til.

Ved serveringen

Anret rucolasalatblade i bunden af et fad. Kom de marinerede rødbeder, æblebåde og fisk herpå. Pynt med lidt af peberrodscremen og de sprøde rugbrødsflager. Server resten af cremen i en skål ved siden af sammen med flutes.

Dampning af fisk

12-15 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for rugbrødsflager

5-8 min. ved 200° -varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %