Rouladebrød
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Rouladebrød

Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.

Antal portioner

12 skiver pr. brød

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 200 g blødt smør
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 550 g hvedemel

Fyld

  • 3 spsk kakao
  • 150 g brun farin (2 12 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Dej

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Bland kakao og farin.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm). Drys kakaofyldet på dejpladerne. Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader. Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter). Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses. Bag brødene nederst i ovnen. Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn. Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.

Ved serveringen

Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 0 %