Snobrød
Bedømmelse (102)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Snobrød

Det er et sikkert hit blandt børn i alle aldre at bage snobrød over gløderne på et bål. Du kan undlade skinke og ost i din snobrødsdej, hvis du foretrækker den enkle udgave.

Antal portioner

6 stk. pr. portion

Dej

  • 25 g smør
  • 14 liter mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 34 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel (6 34 dl)
  • 6 tynde skiver kogte skinker
  • 200 g Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+)

Dej

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.

Rul en skive skinke om hver pind og sno et stykke dej udenom (sørg for det sidder godt fast). Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Skær osten i stave på tykkelse med pindene. Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne. Spis snobrødene varme.

Tip

Husk at klargøre 6 lange pinde til snobrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 16 %
  • Alkohol: 0 %