Tarteletter med høns i asparges
Bedømmelse (38)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletten, der betyder "lille tærte", dyrkes idag som kult og har endda sin egen festival!

Opskriften gælder for 12 personer

2 stk. pr. person

  • 1 høne eller kylling
  • 1 liter vand
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porrer i grove stykker
  • 3 hele nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • 2 glas hvide aspargessnitter (660 g)
  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel (1 dl)
  • 4 dl suppe fra hønen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 tarteletter

Pynt

  • brøndkarse

Tag indmaden ud af hønen, rens og skyl den godt. Bring høne og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kød og grønsager op. Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge 4 dl suppe. Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.

Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte - gem vandet (ca. 4 dl). Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog. Tilsæt suppe fra hønen og bring stuvningen i kog. Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen. Hæld ca. ¾ dl høns i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og server straks.

Tip

Du kan fryse resten af suppen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %