Agurkerelish med chili
45 min

Agurkerelish med chili

Det sure med det søde, og stærke med det bløde. Denne agurkerelish er det perfekte tilbehør til burgeren eller hotdogen
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Agurkerelish med chili

Det sure med det søde, og stærke med det bløde. Denne agurkerelish er det perfekte tilbehør til burgeren eller hotdogen

Antal portioner
  • 2 slanke, faste agurker
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1½ dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk gule sennepskorn
  • 1 cm skrællet frisk peberrod i meget tynde skiver
  • 1 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Skyl og flæk agurkerne. Skrab kernerne ud, fx med en teske. Flæk chilipeberen og fjern kernerne - under rindende vand. Skær agurk og chili i små tern.

Drys agurk, løg og chili med salt og lad det hvile i ca. 10 min. Hæld væden fra og tør agurkeblandingen i køkkenrulle. Kog eddike med sukker, sennepskorn og peberrod i ca. 5 min. Tilsæt agurker, løg og chili, og kog det med i ca. 2 min.

Tag gryden af varmen og tilsæt atamon. Kom den færdige agurkerelish på skoldede glas og luk dem straks. Relishen opbevares i køleskabet.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere.

Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1880 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 94 %
  • Fedt: 1 %
Print