Andebryst med bagte figner og æblecreme

Figner med blåskimmelost og en varm æblesauce udgør et spændende tilbehør til andebrystet.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med bagte figner og æblecreme

Figner med blåskimmelost og en varm æblesauce udgør et spændende tilbehør til andebrystet.

Antal portioner
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • friskkværnet peber
  • ½ tsk groft salt

Bagte figner

Æblecreme

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 skrællet æble i små tern, fx belle de boskoop
  • 2 dl æblejuice
  • 2 spsk Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 2 dl brøndkarse (ca. 1 potte)

Tilbehør

  • 100 g dampede haricots verts
  • 300 g kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Rids skindet på andebrystet og drys det med peber. Kom andebrystet i en pande med skindsiden nedad og steg det ved jævn varme i ca. 12 min. Vend det og steg kødsiden i ca. 15 min. Tag andebrystet af panden, drys med salt og hold kødet varmt.

Bagte figner

Skær imens et kryds i toppen af hver figen og fordel osten heri. Stil de fyldte figner på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Æblecreme

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt æbletern og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt æblejuice, cremefraiche, salt og peber og blend det med en stavblender til en glat creme. Bring cremen i kog under omrøring, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog cremen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Blend æblecremen med brøndkarse, smag til og server straks.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Skær kødet i skiver fra den spidse ende.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Rødvin på nebbiolo-druen, fx Barolo eller Barbaresco, gerne lagret Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til and