Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting

Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting

60+ min
Appelsinchokoladekage med chokoladefrosting er virkelig lækker kage, hvor chokoladesmagen har et strejf af appelsin. I denne opskrift på appelsinchokoladekagehar vi brugt mælkechokolade med orange, både i selve kagen og i den lækre chokoladefrosting. Server kagen med friske bær og en god kop kaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinchokoladekage-med-chokoladefrosting/

Sådan gør du

Appelsinchokoladekage
  • Pisk æg, sukker og appelsinskal til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker og vend det i æggesnapsen skiftevis med appelsinsaft.
  • Tilsæt chokoladestykker og smeltet smør og vend det forsigtigt rundt.
  • Beklæd en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad appelsinchokoladekagen køle lidt af i formen. Tag kagen ud og lad den køle helt af.
Chokoladefrosting
  • Lad chokoladen smelte i en skål i vandbad.
  • Tag skålen op af vandbadet og pisk, med en håndmixer, det smeltede smør i ved høj hastighed.
  • Bland flormelis, kakao og vaniljesukker og pisk det i chokoladeblandingen sammen med mælk, stadig ved høj hastighed.
  • Stil chokoladefrostingen i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Pisk frostingen op så den igen bliver cremet, - hvis den er for fast kan du tilsætte lidt mælk.
  • Stil den afkølede kage på et fad og pynt den med frosting på top og side.
  • Server appelsinchokoladekage med chokoladefrosting med friske bær og fintrevet appelsinskal.

Vil du have frostingen helt skarp i kanten, kan du smøre den på med en varm paletkniv.

Er du mere til mørk chokolade, så udskift mælkechokoladen til en mørk variant - med eller uden orange - dit valg.

Energiindhold for hele retten:

25566 kJ / 6110 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1361 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,6 % 3,7 g
Kulhydrat: 52,2 % 41,8 g
Fedt: 43,2 % 15,9 g

Ingredienser

Appelsinchokoladekage
3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
2 dl Friskpresset appelsinsaft
100 g Grofthakket lys orangechokolade
150 g Smør - smeltet
Chokoladefrosting
100 g Lys orangechokolade i mindre stykker
100 g Smør - smeltet
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
2 spsk Kakaopulver
½ tsk Vaniljesukker
2 spsk Mælk
Tilbehør
300 g Friske bær
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)