Red velvet cupcakes
60+ min

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes er kendte for sin karakteristiske røde farve og er en klassisker på det amerikanske kagebord. Cupcakesene smager dejligt og vil pynte på enhver kagebuffet.
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes er kendte for sin karakteristiske røde farve og er en klassisker på det amerikanske kagebord. Cupcakesene smager dejligt og vil pynte på enhver kagebuffet.

Ca. 12 stk

Antal portioner
  • 50 g blødt smør
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 4 æg
  • 2½ dl mælk
  • 2 spsk rød frugtfarve
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 4 spsk kakao
  • 1½ spsk vaniljesukker
  • 1 tsk fint salt
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1½ tsk bagepulver

Frosting

Pynt

  • pulveriseret frysetørrede bær, fx hindbær
  • friske hindbær

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Rør mælk og rød frugtfarve i dejen. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Bland eddike og bagepulver og vend det i dejen når det begynder at boble. Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller. Fordel dejen i muffinsformene til lidt under kanten og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Frosting

Pisk ost, smør og vaniljesukker ensartet. Tilsæt flormelis lidt ad gangen mens du stadig pisker. Stop med at piske når frostingen er ensartet. Sæt frostingen på køl i ca. 15 min. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle. Top de afkølede cupcakes med frostingen og pynt med frysetørrede bær og friske hindbær.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Tips

Kagerne kan fryses uden topping.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 30 %
Print