Asiatiske kyllingespyd

Kyllingespyd penslet med en god glace af sød chilisauce og sesamfrø.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asiatiske kyllingespyd

Kyllingespyd penslet med en god glace af sød chilisauce og sesamfrø.

Antal portioner
  • 16 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 25 g smør
  • 4 kyllingefileter
  • 1 tsk groft salt

Grillsauce

  • 25 g smør
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk sesamfrø

Dressing

  • ¾ liter skyllet egeløvsalat revet i grove stykker
  • ¾ liter renset rucolasalat

Fremgangsmåde:

Læg de 16 bambusspyd i koldt vand i ca. ½ time.

Rens kyllingefileterne og skær dem i 16 stykker på langs. Lad smørret blive gyldent i en pande. Drys kyllingefileterne med salt og steg dem, knap færdige, i ca. 3 min. - vend af og til. Lad dem køle af.

Grillsauce

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chilisauce og sesamfrø.

Dressing

Rør fraiche sammen med appelsinsaft og salt. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Træk kyllingefileterne på spyd og pensl dem med grillsaucen. Læg dem på en plade med alufolie og grill dem øverst i ovnen.

Ved serveringen

Anret de asiatiske kyllingespyd på en bund af salat og server dressingen til.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,4 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Hvidvin med sødme og krydderi, fx. på druen gewürztraminer Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling