Auberginefad
60+ min

Auberginefad

En fin fusion mellem musaka og lasagne!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Auberginefad

En fin fusion mellem musaka og lasagne!

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 1½ tsk groft salt

Kødsauce

  • 25 g smør
  • 1 hakket zittauerløg
  • 1 knust hvidløgsfed
  • 250 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bechamelsauce

  • 2 spsk hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 25 g smør
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær den grønne stilk af auberginerne. Skyl og tør dem. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, læg dem i en stor skål og drys med salt. Vend rundt i skiverne, så saltet bliver godt fordelt. Lad de saltede aubergineskiver trække tildækket i ca. 45 min.

Kødsauce

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og kød i ca. 2 min., til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt de hakkede tomater og bring retten i kog. Kog kødsaucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 min., til den er "tør" i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

Pisk mel og 2 spsk af mælken samme i en tykbundet gryde med et piskeris. Pisk resten af mælken i og tilsæt smørret. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til med peber.

Læg aubergineskiverne i en sigte og skyl saltet af. Tør skiverne godt i et viskestykke og pensl med smeltet smør på begge sider. Kom aubergineskiverne i en varm pande og brun dem ved kraftig varme (i flere omgange) ca. 1 min. på hver side.

Smør et ovnfast fad (ca. 2½ liter). Læg først halvdelen af aubergineskiverne, al kødsaucen, halvdelen af mælkesaucen, halvdelen af GratineringsOsten - og så resten i samme rækkefølge. Drys med rasp og bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 59 %
Print