Avocado og hytteost

Avocado og hytteost

10 min
Avocado vendt sammen med hytteost og et dryp olivenolie. Helt enkelt og super godt! Brug det som pålæg på brød, som dip til grøntsager eller som tilbehør til fx kød, fisk, bagte grøntsager, omelet eller salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/avocado-og-hytteost/

Sådan gør du

  • Del avocadoen og fjern stenen. Scoop avocadokødet ud med en ske og skær det i tern.
  • Kom hytteosten i en skål og vend avocadoternene i.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt og peber.
  • Pynt evt. med krydderurter eller ærteskud og server.

Avocado og hytteost er så fint som det er - men du kan supplere med rejer og/eller en skive røget laks, hvis du gerne vil have et mere fyldtigt måltid.

Energiindhold for hele retten:

1849 kJ / 442 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 24,7 % 7,6 g
Kulhydrat: 6 % 1,9 g
Fedt: 69,3 % 9,8 g

Ingredienser

1 Avocado (ca. 150 g)
200 g Hytteost
½ tsk Jomfruolivenolie
1 nip flagesalt
Friskkværnet peber
Pynt
Evt. friske krydderurter eller ærteskud