Avocadomousse med smørstegte rugbrødschips

En blød og delikat avocadomousse med rugbrødschips - server den som forret eller som snack ved en festlig anledning!
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Avocadomousse med smørstegte rugbrødschips

En blød og delikat avocadomousse med rugbrødschips - server den som forret eller som snack ved en festlig anledning!

Antal portioner

Avocadomousse

  • 3 modne avocadoer i tern (ca. 400 g)
  • 1 dl friske korianderblade
  • 2 finthakkede tomater (ca. 200 g)
  • ½ finthakket rødløg (ca. 25 g)
  • 1 lille knust hvidløgsfed
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rugbrødschips

  • 200 g groft rugbrød
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Avocadomousse

Kom avocado i en skål og mos det med en gaffel. Skær halvdelen af korianderbladene i strimler og vend dem i sammen med tomat, løg og de øvrige ingredienser - gem de hele korianderblade.

Mos den drænede salatost med en gaffel og vend den i avocadoblandingen. Smag til og stil avocadomoussen tildækket i køleskabet.

Rugbrødschips

Skær rugbrødet i meget tynde halve skiver. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg rugbrødsskiverne ved jævn varme i ca. 8 min. til de er sprøde og gyldne - vend af og til. Lad rugbrødschipsene køle af på fedtsugende papir og drys dem med salt.

Fordel de hele korianderblade på avocadomoussen og server med rugbrødschips.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %
Print