Bagt kartoffelmos med hvidløg
60+ min

Bagt kartoffelmos med hvidløg

Står du og mangler det perfekte tilbehør til en sammenkogt ret? Så er denne bagt kartoffelmos med hvidløg perfekt
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt kartoffelmos med hvidløg

Står du og mangler det perfekte tilbehør til en sammenkogt ret? Så er denne bagt kartoffelmos med hvidløg perfekt

Opskriften gælder for 12 personer

Fremgangsmåde:

Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og hvidløg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag ¾ liter kartoffelvand fra og hæld resten af vandet fra kartoflerne. Damp dem tørre. Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, de ¾ liter kartoffelvand, salt, peber og 300 g af osten i. Smag til. Fordel mosen i 3 smurte, ovnfaste skåle (a ca. 1½ liter) eller 24 små skåle (a ca. 2 dl). Drys resten af osten på kartoffelmosen og bag den midt i ovnen.

Genvej

Kartoffelmosen kan gøres klar til bagning dagen før.

Tip

Kartoffelmosen egner sig godt som tilbehør til en sammenkogt ret eller stegt kød, fx oksehøjreb.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 36 %
Print